Kimchi
– Kimchi består av fermenterade grönsaker, ofta med kinakål som huvudingrediens. Faktum är att maträtten har utsetts till den nyttigaste i världen flera gånger!
– Kimchi är hälsosamt eftersom det innehåller mycket fiber och är kalorifattigt, samt innehåller många vitaminer och mineraler och probiotiska mjölksyrabakterier och kraftfulla antioxidanter.
När det gäller hälsofördelar visar studier att kimchi kan sänka kolesterolet, det har antiinflammatoriska egenskaper och kan förbättra minnet.

Det finns i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok.
På tal om Sångernas bok… vill jag härmed tillägga att ”magen kan sjunga lite ” 💨 första dagarna du äter kimchi , så tag litet i taget och öka successivt …
1. Det är bra för magen
De nyttiga bakterierna i kimchi ska bland annat vara mycket fördelaktiga för matsmältningen.
2. Bra för immunsystemet
De gynnsamma bakterierna som är bra för matsmältningen kan också vara bra för ditt immunförsvar, eftersom tarmen och matsmältningen påverkar immunsystemet.
3. Kan sänka kolesterolet
Flera studier har funnit att man genom att äta kimchi regelbundet kan minska det farliga kolesterolet.
4. Kan förbättra hjärthälsan
Kimchi kan förbättra hjärthälsan genom att öka nivåerna av antioxidanter i kroppen.
5. Antiinflammatorisk effekt
Kimchi kan också hjälpa till mot inflammationer, vilket kan vara en allvarlig belastning på din hälsa över tid. Forskning visar att probiotika som finns i kimchi kan minska inflammationer i kroppen.
6. Förbättrar hjärnhälsan
Kimchi kan också förbättra hjärnhälsan, vilket är ett annat indirekt resultat av en frisk tarm. Nervsystemet i tarmen kommunicerar med hjärnan.
7. Kan hjälpa till med viktminskning
Kimchi kan till och med hjälpa dig med viktminskning, eftersom det är ett välsmakande, kalorifattigt alternativ. Människor tenderar att äta för mycket när maten är tråkig eller intetsägande, men när du lägger till välsmakande saker som kimchi till måltiderna, är det lättare att känna sig nöjd med sundare portionsstorlekar.
Full av vitaminer🌱
Kimchi är inte bara en fiberrik, kalorifattig maträtt – den ger dig också massor av vitaminer, bland annat A, B1, B2 och C, några viktiga aminosyror, kalcium, järn och selen, probiotiska mjölksyrabakterier och kraftfulla antioxidanter.
Du hittar kimchi i olika smaker och styrkor i din vanliga matbutik eller hos din hälsokostbutik🌱