Att koppa kroppen vid olika former av besvär eller smärtor är en gammal tradition som kommit tillbaka,koppningsmassage är en kombination av Svensk massage och 5000-årig koppningsterapi. Genom att använda koppar skapas ett undertryck som befrämjar cirkulationen. Denna metod är enkel, skön och effektiv. Koppning kan ges lokalt eller som en skön massage.

Musarm, tennisarm och muskelknutor behandlas framgångsrikt.
Koppningen av bindväven ger en kraftfull cirkulationsökning och utrensning av slaggprodukter, syftet är att få igång cirkulationen i bindväven där fettceller och slaggprodukter finns. Metoden är mycket bra vid behandling av celluliter och som hjälp vid viktminskning.

 

Koppning används med fördel vid:
– muskelspänningar
– senfästesinflammationer
– öka blodcirkulationen
– ledsmärtor
– om du önskar värme- och cirkulationsökning

Då 10 minuter koppning motsvarar 30 min massage är vår koppningsbehandling 30 minuter lång, vid behov används även koppning  i kombination med annan massagebehandling.

Koppningsmassage rygg/nacke är en djupgående bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen och utrensningen av slaggprodukter.
Ger djupare effekt än klassisk massage och är mycket effektiv vid nervsmärta tex huvudvärk och vid spända stela muskler. Koppning stimulerar immunförsvaret och sist men inte minst är denna massage mycket lämplig vid stress.

En magiskt skön massage med silikonkoppar eller med traditionella glaskoppar med värme som går in i muskulaturen.

 

 

 

Cellulitbehandling

Vad är celluliter ?

Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingat.
Med celluliter menas de gropar som syns i huden och som även kallas apelsinhud.
Bindväven runt fettcellerna blir fibrotisk och stel samt tappar sin elasticitet med åren.
Eftersom cirkulationen minskar i de områden som ligger ytterst, försvåras ämnesomsättningen i dessa områden.
Metaboliska slaggprodukter ansamlas och resulterar i bindvävsförtätning samt vattenansamling kring fettcellerna.

Koppningen ger förbättrad cirkulation, minskar celluliterna, minskar svullnaden och ger bättre och slätare kroppskontur.

Koppningen påverkar bindväven och underhudsfettet.
På detta sätt öppnas blod – och lymfkärl upp i huden och underhudsfettet.
Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar man eventuella vätskeansamlingar som kan finnas här.
Slaggprodukter och gift dräneras ut och försvinner.
Behandlingen påverkar också fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång och fettdepåerna krymper.
Detta främjar en fortsatt bättre cirkulation och ett långvarigt resultat. Collagen och elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud.

Varför är koppning så effektiv mot celluliter?

Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar såkallad cellulit hud. Koppning är därför mycket effektiv, behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hud struktur och en uppstramning av huden. Dessutom är det en mycket skön och avkopplande behandling.

Hur snabbt ser jag resultat?

Man kan redan efter några gånger se en effekt i huden att den blivit fastare och lite slätare. En intensiv behandlingsperiod på 2 ggr/dag i 4 veckor, 10-15 min/gång rekommenderas för att få en djupare och mer långvarig effekt. Sedan räcker det med 1-2 ggr per vecka för att behålla elactisiteten i huden.

För bästa resultat rekommenderas också en sund kosthållning, ökat intag av vatten för att forsla bort slaggprodukter och motion motsvarande minimum 45- 60 minuters promenad.