Tuina-massage är en unik och flertusenårig behandlingsform som härstammar från Kina. Den är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten, TCM, och har funnits dokumenterad i över 4500 år.
Tuina är en dynamisk massageform som aktiverar kroppens meridiansystem, den påverkar positivt kroppens inre organ, deras funktioner och hela energisystemet. Detta innebär att kroppsmeridianerna masseras i ett behandlande syfte. Tuina-massage är baserad på samma teori som akupunktur, man arbetar med händer istället för nålar!

Massagens funktion:
återställer flödet av Qi (energi) och blod i kroppen. reglerar nivå och balans av Qi och blod, ökar immunförsvaret.

Indikationer:

Rörelseapparat: akut och kroniska nack- och ryggbesvär, mjukdelsskada i extremiteter och leder (ej öppet sår), stukningar, överbelastade muskler, diskbråck, reumatism, frusen skuldra och tennisarmbåge m.fl.

Vissa medicinska sjukdomar:
huvudvärk/migrän, sömnlöshet, magont, förkylning, hosta, astma, förstoppning och följdtillstånd av stroke m.fl.

Vissa kvinnosjukdomar: PMS,menssmärtor, oregelbunden menstruation, klimateriebesvär m.fl.

Vissa psykiska besvär som ångest, stress, oro och depression m.fl.

Barnsjukdomar: Förkylning, feber, hosta, astma, magont, förstoppning, diarré, matsmältningsbesvär m.fl.

Tuina massage ansikte/huvud är en effektiv och djupgående massage för ansiktet och hårbotten med terapeutisk verkan då behandlingen grundar sig på den kinesiska medicinen. Smärtproblematik och olika typer av spänningar och stress syns i ansiktet. Denna behandling passar dig som vill bli avslappnad och unna dig en skön stund helt enkelt.

Resultat för dig kan vara att känna dig avslappnad, eventuell värk och muskelspänningar släpper och dessutom så syns det i ditt ansikte när du mår bra. Med denna behandling behandlas fysiska, organiska och emotionella tillstånd tack vare att man via ansiktet kommer åt att stimulera centrala nervsystemet. Detta aktiverar kroppens eget läkande system.

Denna massage ger mersmak och är en perfekt gåva att ge bort till någon du vill väl.