Yoga Nidra

Yoga Nidra är guidad meditativ liggandes djupavslappning. Enligt forskning motsvarar ca 45 min Nidra samma typ av återhämtning som ca 4-5 timmars sömn. Liggandes guidas du in i ett stadium där din kropp tillåts somna men ditt sinne behåller fokus och medvetenhet. Yoga Nidra är en fantastisk teknik för återhämtning fysisk, mentalt och emotionellt.

Följ med på härligt avslappnande yogapass för djup återhämtning!

YOGA NIDRA OCH HJÄRNVÅGOR

Kroppsfokusering och andningsarbete utlöser avslappningsresponsen och en övergång från kamp/flykt/frysningstillstånd i början av Yoga Nidra. Denna stressreduktion och fysiska avslappning gör att hjärnvågorna blir långsammare. Alpha-, theta- och deltahjärnvågorna ökar i detta skede.

I nästa steg kommer fokus att ligga på mindfulness och känslomässig balans. Här kommer alfahjärnvågorna att öka betydligt och neurotransmittorn serotonin kommer att frigöras oftare. När utövarens medvetande förändras kommer dessutom dopaminet att öka, potentiellt med upp till 65 procent.

Kroppen fortsätter att gå in i ett ännu djupare alfa- och thetabaserat hjärnvågstillstånd, även kallat REM-tillstånd.

Slutligen övergår hjärnan till delta-tillstånd. Detta är hjärnans mest återhämtande tillstånd och hjälper kroppen att få den vila den behöver. Enligt forskare vid University of Minnesota lär sig Yoga Nidra-utövare med tiden och med regelbunden övning att uppnå ”den djupaste, icke-REM-deltabågssömnen samtidigt som de behåller sin medvetenhet både internt och om sin omgivning”. Deltatillståndet aktiverar det parasympatiska nervsystemet för att minska ångest och spänningar.

Forskning visar att Non-Sleep Deep Rest (NSDR) har omfattande fördelar, bland annat:

* Förbättrade långsiktiga sömnmönster

* Förbättrad fysisk och psykisk hälsa

* Förmåga att hantera utmaningar med trauma och eventuella missbruk

* Ökar den allmänna motståndskraften och den känslomässiga balansen.

Yogamatta och filt finns till dig när du kommer.

Pris 250 kr

Torsdagar kl 16.30-17.30 vid poolen på Princess ♥️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s